Toegang leden
email:
password:  
Remember me?
Paswoord vergeten ?
Login aanvragen
 

 

Pers- Persbericht- Archieven 2010- Koopjesperiode halfweg: de sol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Koopjesperiode halfweg: de solden lijden onder het winterweer  
 

 

Brussel, 15 januari 2010

Meer dan een status quo of een lichte stijging van de omzet ten opzichte van vorig jaar zit er halfweg de koopjesperiode voor de winkeliers niet in. Dat is het gevolg van het barre weer van de afgelopen weken waardoor de klanten thuisbleven. Het winterweer was wél goed voor de verkoop van winterkledij en stapschoenen: zij zijn wél een groot succes.

Dat blijkt uit een enquête bij de Fedis-leden. Het aantal stukken dat de klanten kopen is groter dan vorig jaar, maar er zijn gewoon minder klanten. Dat is de reden waarom de winkeliers halfweg niet echt van een succes kunnen spreken.

Het was nochtans goed begonnen op zaterdag 2 januari, met meteen al grote kortingspercentages omwille van de grote voorraden, een enorme volkstoeloop én een omzetstijging van gemiddeld vijf procent. Gedelegeerd bestuurder van Fedis, Dominique Michel: « Maar de dag daarna, op koopjeszondag, sloeg de winter toe en bleven de mensen duidelijk liever binnen. Vorige zaterdag, na de waarschuwingen van het KMI, was een absoluut dieptepunt wat dat betreft. »

Vlot over de toonbank gaan winterjassen, dikke truien en laarzen. Maar de stapschoenen met een goede, brede zool voor dames zijn de absolute topper. Kleding voor kinderen en baby’s doet het traditioneel goed. Luxe artikelen worden minder gekocht: de klanten kiezen voor duurzame spullen, die ze écht nodig hebben.

De koopjes lopen tot 31 januari. Nu het zachter wordt, hopen de winkeliers het komende weekeinde nog wat goed te kunnen maken: zij kondigen ook nieuwe prijsdalingen aan.

Contact : Hans Cardyn

 
 
Events
 

 
 

 
 

Update : 15/1/2010

 

StatutenDisclaimerSitemap • Edmond Van Nieuwenhuyselaan 8 • 1160 Brussel • T 02 788 05 00 • info@comeos.be