Toegang leden
email:
password:  
Remember me?
Paswoord vergeten ?
Login aanvragen
 

 

Pers- Persbericht- Archieven 2017- “Interprofessioneel akkoord go
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Comeos: “Interprofessioneel akkoord goede basis voor loonoverleg maar moderniseert niet”  
 

 

Donderdag 12 januari 2017

De interprofessionele sociale partners hebben gisterenavond een ontwerp interprofessioneel akkoord afgesloten voor de jaren 2017 en 2018. Dit akkoord schept het kader voor de sectoronderhandelingen. Comeos, de federatie voor handel en diensten, reageert genuanceerd op het bereikte akkoord.

Het akkoord legt de maximale marge voor de loonkostontwikkeling voor de periode 2017-2018 vast op 1,1%. “We zijn tevreden dat de loonnorm een bindend karakter zal hebben.  We mogen echter niet vergeten dat door de automatische indexeringen, de lonen in onze ondernemingen in totaal met 4% tot 5% zullen stijgen in de komende 2 jaar en dat we nog altijd een loonkosthandicap in de handel hebben van ongeveer 15% ten opzichte van de buurlanden”, aldus Dominique Michel, ceo Van Comeos.

Gemiste kans voor flexibiliteit

“Een van de grootste uitdagingen van de handel is dat we ons moeten aanpassen aan de digitalisering en dat vereist een flexibele manier van werken waardoor we ons snel kunnen aanpassen. We vinden het bijzonder jammer dat net in dat belangrijk dossier van flexibiliteit geen enkele vooruitgang is geboekt”, aldus nog Michel.

 

Contact : press@comeos.be - 0492 729 370

 
 
Events
 

 
 

 
 

Update : 12/1/2017

 

StatutenDisclaimerSitemap • Edmond Van Nieuwenhuyselaan 8 • 1160 Brussel • T 02 788 05 00 • info@comeos.be